Lumi Polar - tuotteita valmistavan tehtaan edeltäjä on pieni suomalainen Alajärvellä sijaitseva perheyritys, joka 1900-luvun alussa hankki omistukseensa sahan laudan hiomatyökaluineen. Pikkuhiljaa Perälän veljien perustama saha moninkertaistui.
Lumi Polarin tarina
Lumi Polarin tarina on tarina korkeateknologisen ekologisen maailman luomisesta
-
1918Kuva vanhasta käsin veistetystä hirsiseinästä
-
2018Moderni täydellisesti viimeistelty hirsi
-
1918
-
1922
Tuotannon kasvun ja henkilöstön lisääntymisen myötä yritys rakennettiin useiksi tehtaiksi ja tuli tunnetuksi Hoiskon Sahana - hän aloitti ensimmäisten joukossa Suomessa puutavaran autokuljetuksen.
-
1940
Aloitettiin hirren tuotanto - aikana, jolloin maassa oli tarve nopeasti asennettaville asunnoille ja niiden kuljettamiselle pitkiä matkoja. Hirsirakennukset soveltuivat kompaktiin kuljetukseen paremmin kuin pyöröhirret.
-
1950
Tekninen uutuus oli höylähirsien valmistus, muut työvaiheet: tappireiät, hirsikulmat jne. tehtiin vielä käsin.
-
1960
Hirsiprofiileiden ja salvosmuotojen koneelliset sahaustyöt alkoivat.
-
1975
Ensimmäiset liimatut rakenteet erilaisten teollisten liimojen esiintymisen yhteydessä. Aloimme työstää nurkkaliitoksia, uria, ikkuna-aukkoja - talot saavat siistimmän ulkonäön.
-
1980
Erityinen virstanpylväs suomalaisessa puutaloteollisuudessa – aloitetaan valmistaa puutaloja liimatusta hirrestä.
-
1993
Pääsy kansainvälisille markkinoille. Taloja rakennetaan Venäjälle, IVY-maihin, Saksaan, Espanjaan ja muihin Euroopan maihin.
-
1995
Laajamittaisten kohteiden rakentaminen Ukrainassa ja Kazakstanissa (15 luksustasoista taloa pinta-alaltaan yli 1000 m2), arvostetut suomalaiset arkkitehdit ja insinöörit kävivät rakennustyömaalla.
-
1996
Tuotannon modernisointi, uusimpien teknologioiden käyttöönotto. Modernien Hundegger K2 -linjojen käyttöönotto. Valmistetaan monimutkaisempia rakenteita – suunnitellaan monitahoisesti, sahataan mm tarkkuudella.
-
2000
Länsi-Euroopassa tunnetun fachwerk - teknologian toteutus, mutta ei kevyiden saksalaisten standardien mukaan, vaan massiivisesta liimapuusta, ottaen huomioon sen käyttö kylmissä pohjoismaissa.
-
2001
Luotettavien liitoksien kehittäminen suoran kulman modern corner - muodossa, jonka ansiosta aloitettiin rakentaa ultramoderneja taloja. Raaka-aineiden huolellinen valinta - talojen rakentaminen vain Suomen korkeimmista A- ja B-puulajeista.
-
2002
Uusien teknologioiden käyttöönotto mahdollisti pitkien puupalkkien valmistamisen suurivälisiin tiloihin ja erilaisten materiaalien yhdistämisen talon rakenteisiin. Tuli mahdollisuus ilmentää todellisia mestariteoksia puussa.
-
2002
Wave Shape - hirren uusi muoto on talon luotettava suoja ulkoisilta vaikutuksilta, ihanteellinen estetiikka. Tämän kehityksen ansiosta tyylikäs profiili sulkee hirsien väliset "saumat" (kosteus ja sade eivät pääse saumoihin), hirsien tiiviys on lisääntynyt ja tyylikäs muotoilu ei vaadi mitään talojen viimeistelyä - kaikki seinät ovat itsessään kauniita: ne näyttävät siistiltä, saumattomilta, monoliittisilta.
-
2004
Ainutlaatuisten laajamittaisten projektien rakentaminen Azerbaidžanin vuoristossa - yli 10 kohdetta 500-2000 m2.
-
2007
Siirtyminen luonnolliseen liimaan (ilman fenoleja ja formaldehydejä, jotka ovat erittäin haitallisia terveydelle). Ainutlaatuisen myrkyttömän liiman käyttöönoton myötä liimattujen rakenteiden lujuus on kasvanut 5-kertaiseksi.
-
2008
Suurien lasipintojen käyttö taloissa tiivisteillä ja energiaa säästävillä laseilla, joiden u -arvo on alle 0,9 kilowattia neliömetriä kohti.
-
2010
Talomallien luominen avantgarde-tyyliin. Uusia teknisiä ratkaisuja, jotka tuovat talot ihanteellisiksi. Toteutetaan uusimpia skandinaavisia teknologioita koskevia töitä: työmaasuunnittelusta ja perustusten asennuksesta avaimet käteen -rakentamiseen.
-
2012
Uusi One Line -tekninen ratkaisu on talojemme eksklusiivinen ominaisuus: nurkat eivät ole liitetty limittäin, vaan yhdeksi linjaksi. One Line -mallin käyttöönoton jälkeen massiivisesta puusta valmistetut talot alkoivat näyttää entistä tyylikkäämmiltä, ja selkeän tiiviyden ansiosta ei tarvita ylimääräisiä listoja.
-
2015
Erikoisten, monimutkaisempien projektien rakentaminen, jossa massiiviset liimatut rakenteet yhdistetään raskaaseen kiveen, erikokoisiin hirsiin, kuviomuotoisiin ikkunoihin ja erimuotoisiin lasielementteihin. Maailman suurimman ja monimutkaisimman puutalon rakentaminen pinta-alaltaan yli 5000 neliömetriä.
-
2016
Otettiin käyttöön vallankumouksellinen painumaton hirsiteknologia (talot eivät nyt painu).
Perusperiaate: hirren keskelle liimataan Suomessa napapiirin takana kasvavista arktisesta puusta valmistetut pystypuulamellit (niillä on tiivis rakenne - ne ovat vahvempia, vähemmän halkeilevia). Omalaatuisen kuitujen sahauksen, sijoitustavan ja ristiliimauksen ansiosta ne luovat kiinteät jäykisteet, jotka estävät rakennuksen painumisen.